Even voorstellen..

“Hoogbegaafde kinderen zijn een bron van inspiratie. Van hen leer ik het meest!”

Mijn naam is Henriëtte Dekker. Ik ben met Smart-Ease begonnen na een loopbaan in de gezondheidszorg. Als logopedist heb ik meer dan twintig jaar nauw samengewerkt met leerkrachten en ouders bij het begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsachterstand.

Door de komst van mijn vier kinderen werd ik geconfronteerd met het feit dat er ook kinderen zijn met een ontwikkelingsvoorsprong. Toen ondervond ik dat er voor deze doelgroep nauwelijks aandacht of begeleiding was. Dat prikkelde me om in 2008 te gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.

Ik volgde de opleiding tot specialist in Gifted Education (ECHA) aan de Radboud universiteit in Nijmegen en heb me gespecialiseerd in het inspelen op de (leer)behoeftes van hoogbegaafde kinderen.

Omdat hooggevoeligheid door veel mensen wordt ervaren als een vaag begrip, heb ik me ook verdiept in sensorische informatieverwerking. Hierin heb ik een goed onderbouwde benadering van hoogsensitiviteit gevonden.

Aan de hand van gestandaardiseerde vragenlijsten kan ik onderzoeken wat het kind precies nodig heeft. Op basis daarvan help ik ouders, leerkrachten en kinderen bewust te worden van hoe ze in elkaar zitten en wat ze nodig hebben. Hiervoor heb ik de cursus sensorische informatieverwerking ‘Anders kijken naar kinderen’ gevolgd.

In de afgelopen jaren heb ik heel wat na-en bijscholing gevolgd met betrekking tot de begeleiding van hoogbegaafde kinderen en bezoek jaarlijks congressen  over dit thema. Zeker één keer per jaar neem ik deel aan een intervisie. Zo houd ik mezelf scherp.

Toch kun je nóg zoveel leren uit boeken en tijdens cursussen, van de kinderen die ik begeleid leer ik nog het meest. Zij inspireren mij enorm. Over mijn werkervaringen met hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen heb ik inmiddels veel geschreven? Deze ervaring kun je lezen in mijn blogposts met belevenissen uit de praktijk.

Leren over hoogbegaafdheid waar en wanneer je wilt!

Ontdek de online producten!

Ik ben heel nieuwsgierig!