Hoogsensitief

Eerste Hulp Bij Hoogbegaafdheid: hoogsensitiviteit

Veel hoogbegaafde kinderen zijn hoogsensitief. Wat betekent dat voor je kind en voor jou als ouder? Hoe zorg je voor balans voor jou en voor je kind. Je leest het in de volgende blogs.

Hoogbegaafd en hoogsensitief

Hoogbegaafde kinderen zijn vaak ook hoogsensitief. Ze kunnen hooggevoelig reageren op prikkels. Deze hooggevoelige reactie wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd waardoor er misdiagnoses gesteld worden.

Lees meer

Over- en onderprikkeld. In welk type herken jij jezelf?

Als je hooggevoelig bent kan het helpen om inzicht te krijgen in de werking van je zintuigen. Binnen een gezin kan dit namelijk van persoon tot persoon verschillen.

Lees meer

Help, ik wil niet naar school!

De ochtendroutine loopt op rolletjes. Je wilt je kind naar de klas brengen maar dan gaan de hakken opeens in het zand. Hoe dit kan en wat je eraan kunt doen, lees je hier.

Lees meer

Weer naar school? Hoe zorg je voor een soepele overgang

Net zo goed als dat je moet wennen aan de vakantie nadat je hard hebt gewerkt, moet je ook weer wennen aan werken na een periode van rust. Of dat nou op school is of voor een werkgever. Van een ‘cold turkey’-overgang wordt denk ik niemand happy. Benthe werd hier ook erg prikkelbaar van. Lees hier hoe we zorgden voor wat meer balans:

Lees meer

Hoe zorg je voor balans in de laatste weken van het schooljaar?

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do. Description for this block. You can use this space for describing your block.

Lees meer

Eerste hulp bij overprikkeling

Wat is overprikkeling en wat kun je er tegen doen?

Lees meer