Ouders

Ouders

Eerste Hulp Bij Hoogbegaafdheid voor Ouders

Gaat je kind met weerstand naar school? Laat het niet de verwachte resultaten zien? Raak je uitgeput van de eindeloze discussies, emoties en energie van je kind? En heb je het vermoeden dat je kind meer dan alleen maar pienter is? Dan is jouw kind misschien wel hoogbegaafd.

Hoogbegaafdheid kan op het gebied van opvoeding en onderwijs voor flinke uitdagingen zorgen. In mijn blogs neem ik je mee in mijn persoonlijke ervaringen in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen.

Of je nu een peuter, basisschoolkind of puber hebt, als ouder(s )wil je vooral dat je kind gelukkig is. Je wilt een omgeving waarin je kind zich veilig voelt en waarin talenten maximaal tot ontplooiing komen. Om dat doel te bereiken, heb je eerst inzicht nodig. Dat inzicht wil ik je geven met deze aan de praktijk gerelateerde blogs. Ik heb ze verdeeld in categorieën zodat je snel vindt wat je zoekt. Van hoe je kunt omgaan met de heftige emoties van je kind tot aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen: je vindt het allemaal op deze website ‘eerste hulp bij hoogbegaafdheid voor ouder(s).

Gedrag en opvoeding

Wellicht loop je van tijd tot tijd aan tegen de heftige emoties en de eeuwige discussies van je kind. In deze blogs leer je kijken achter het gedrag en hoe je hiermee om kunt gaan.

Lees meer

Hoogsensitief

Veel hoogbegaafde kinderen zijn hoogsensitief. Wat betekent dat voor je kind en voor jou als ouder? Hoe zorg je voor balans voor jou en voor je kind. Je leest het in de volgende blogs.

Lees meer

Mindset

De manier waarop wij als ouders denken over de leerontwikkeling heeft invloed op de leerontwikkeling van je kind. In deze blogs leer je over mindset en hoe je die positief kunt beïnvloeden.

Lees meer

Leren leren

Leren is niet altijd leuk en leiden tot de nodige frustraties. Voor veel hoogbegaafde kinderen voelt leren als ijskoud water. Hoe je je kind het beste kunt begeleiden lees je in deze blogs:

Lees meer

Executieve functies

Executieve functies gebruik je iedere dag. In deze blogs lees je hoe je ze kunt stimuleren.

Lees meer

Boekentips

In de blogs vind je boekentips over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en allerlei onderwerpen die te maken hebben met hoogbegaafdheid.

Lees meer