Uitdagend spelmateriaal

Uitdagend spelmateriaal voor hoogbegaafde kinderen

Dit spelmateriaal biedt een leuke uitdaging voor hoogbegaafde kinderen. Bovendien oefen je hiermee de executieve functies.

7 spellen om de uitdaging aan te gaan tegen jezelf

“Mijn kind haakt af zodra hij niet direct tot de oplossing komt. Hoe leer ik mijn kind omgaan met een uitdaging?” Herkenbaar? 
Deze vraag krijg ik niet alleen vaak van ouders van hoogbegaafde kinderen maar ook van hun leerkrachten. Met deze spellen leert je kind om de uitdaging tegen zichzelf aan te gaan

Lees meer

Coöperatieve spellen

Veel hoogbegaafde kinderen zijn competitief en vinden het soms moeilijk om te verliezen.Zowel voor jonge als oudere kinderen zijn er gelukkig coöperatieve spellen. Bij deze spellen word je uitgedaagd om goed overleggen en samenwerken. Deze spellen zijn niet alleen leerzaam voor in huis maar ook op school. Ik heb er vijf voor je op een rij gezet.

Lees meer

Spellen om het ruimtelijk inzicht te ontwikkelen

Ruimtelijk inzicht is iets dat we allemaal goed kunnen gebruiken – elke dag weer. Denk alleen maar eens aan bestellingen via internet: als je bestelling niet naar je zin is, zul je die ook weer terug in de doos moeten krijgen. Dat valt lang niet altijd mee. Het zijn dus zeker niet alleen kinderen die hier moeite mee hebben. Met deze spellen ontwikkel je deze vaardigheden spelenderwijs

Lees meer

LaQ

Als je hoogbegaafde kind van uitdagend bouwen houdt is LaQ (spreek uit: Lakjoe) een prachtig middel.
Het daagt niet alleen uit tot creativiteit maar het doet ook een beroep op de executieve functies. Ook erg goed in te zetten in de klas.

Button

Gravitrax

Het GraviTrax kogelbaan-systeem is een interactieve knikkerbaan. Je kunt je eigen kogelbaan creëren door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht.  De diverse bouwelementen kun je gebruiken om een parcours vol actie te maken. En zo breng je de kogels met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish. Kortom, uitdagend, creatief en nog leerzaam ook.

Lees meer

Rekenspelletjes

Ik zie ze veel in mijn praktijk: hoogbegaafde kinderen die nog op hun vingers tellen om het antwoord te geven op rekenopgaven of een geheel eigen strategie hebben ontwikkeld om aan het antwoord te komen. Ze hebben het rekenen nog niet geautomatiseerd. Het rekentempo ligt laag en in de hogere groepen levert dit steeds meer problemen op. De leukste oplossing: rekenspelletjes!

Lees meer