Uitdaging

Uitdaging

Eerste Hulp bij Uitdaging

Een hoogbegaafd kind uitdagen kan op diverse manieren. Uitdaging begint bij het aansluiten op de interesses en de mogelijkheden van het kind. Van daaruit kun je mooi stretchen naar de zone van de naaste ontwikkeling. Je zult dan wellicht eerst op weerstand stuiten. Maar juist door gebruik te maken van uitnodigende materialen en onderwerpen, motiveer je het kind om de stap naar een ‘volgend level’ te nemen. 
Wist je dat je een hoogbegaafd kind niet alleen kunt hoeft uit te dagen met lesmateriaal maar dat je dit ook kunt doen door middel van het spelen van een spel of het maken van een bouwwerk. 

Wist je dat veel spellen uitstekend als leermiddel ingezet kunnen worden in de klas?!

Spelmateriaal

Dit spelmateriaal biedt een leuke uitdaging voor hoogbegaafde kinderen. Bovendien oefen je hiermee de executieve functies.

Lees meer

Verrijking

Bij hogere denkvaardigheden gaat het in essentie om het toepassen van denkvermogen in onbekende situaties. Oplossingen creëren, in plaats van reproduceren. Daarbij is niet alleen het goede antwoord van belang. Vaak zijn meerdere antwoorden goed. Vooral de weg de weg naar de oplossing toe is een mooie ontdekkingstocht; ontdekkend leren dus. Met welk materiaal je dit kunt stimuleren, lees je hier:

Lees meer

Boekentips

Voor hoogbegaafde kinderen die zichzelf beter willen begrijpen of van weetjes, feitjes en avontuur houden, vind je hier een hele selectie aan boeken.

Lees meer